Zdrowe żywienie

30.09.2021 r. Podczas zajęć świetlicowych wdrażaliśmy zasady zdrowego żywienia. Uczniowie przeanalizowali piramidę zdrowego żywienia i ruchu, a następnie wykonali projekty rysunkowe kanapek. Najciekawszym elementem zajęć było samodzielne przygotowywanie kanapek według projektu i degustacja. Apetyt i humory dopisywały wszystkim uczestnikom zajęć kulinarnych.

Wcześniej, 20 września 2021 r. uczniowie klasy III wraz z praktykantką panią Agatą i wychowawczynią przygotowywali chrupiące gofry. Wszyscy byli zaangażowani w proces wyrabiania ciasta, obierania i krojenia owoców oraz pieczenia i komponowania deseru. Gofry smakowały wybornie.

Malgorzata Skrocka

klasa szkolna. Uczniowie siedza przy stole i przygotowują kanapki.
Klasa szkolna. Przy stole siedzi trzech uczniów i je kanapki. Za nimi stoi nauczycielka. Na stole na talerzach leżą kanapki i warzywa.
Sala szkolna.  Przy stole siedza uczniowie i praktykantka i jedzą kanapki oraz gofry.