Kulinarne rozmaitości

28.10.2021 r. Jak co tydzień, w naszej świetlicy odbyły się zajęcia kulinarne. Tym razem postawiliśmy na pasty do kanapek. Wykonaliśmy trzy różne pasty – z jajek i zielonego groszku oraz twarogową. Dodatkiem do past  wytrawnych były prażone nasiona dyni i słonecznika oraz suszone pomidory z bazylią, natomiast do twarogowej pasty na słodko dodaliśmy owoce, bitą śmietanę i dżem truskawkowy.  Dzisiejsze kanapki były nadzwyczaj smakowite.

Małgorzata Skrocka

Klasa szkolna. Uczniowie przy stolikach przygotowują kanapki. Na stole leżą produkty spożywcze.
Klasa szkolna. Na stoliku leżą produkty spożywcze do przygotowania kanapek.
Klasa szkolna. Przy stoliku siedza i stoją uczniowie. Przygotowują kanapki.
Klasa szkolna. Przy stole stoją uczniowie i przygotowują kanapki.