30.09.2021 r. Podczas zajęć świetlicowych wdrażaliśmy zasady zdrowego żywienia. Uczniowie przeanalizowali piramidę zdrowego żywienia i ruchu, a następnie wykonali projekty rysunkowe kanapek. Najciekawszym elementem zajęć było samodzielne przygotowywanie kanapek według projektu i degustacja. Apetyt i humory dopisywały wszystkim uczestnikom zajęć kulinarnych.
Wcześniej, 20 września 2021 r. uczniowie klasy III wraz z praktykantką panią Agatą i wychowawczynią przygotowywali chrupiące gofry. Wszyscy byli zaangażowani w proces wyrabiania ciasta, obierania i krojenia owoców oraz pieczenia i komponowania deseru. Gofry smakowały wybornie.
Malgorzata Skrocka
![klasa szkolna. Uczniowie siedza przy stole i przygotowują kanapki.](https://spjudziki.oleckoedu.pl/wp-content/uploads/2021/09/z-1-600x388.jpg)
![Klasa szkolna. Przy stole siedzi trzech uczniów i je kanapki. Za nimi stoi nauczycielka. Na stole na talerzach leżą kanapki i warzywa.](https://spjudziki.oleckoedu.pl/wp-content/uploads/2021/09/z-2-600x600.jpg)
![Sala szkolna. Przy stole siedza uczniowie i praktykantka i jedzą kanapki oraz gofry.](https://spjudziki.oleckoedu.pl/wp-content/uploads/2021/09/z-3-600x600.jpg)