2.12.2021 r. Uczestnicy świetlicy szkolnej wykonali dzisiaj pyszny deser z tapioki z dodatkiem owoców świeżych i marynowanych. Tapioka wytwarzana jest z manioku – egzotycznej rośliny z rodziny wilczomleczowatych pochodzącej z Ameryki Południowej i Środkowej. Zajęcia kulinarne były właśnie zachętą do wykorzystywania w kuchni polskiej produktów egzotycznych.
Małgorzata Skrocka
![Klasa szkolna. Dwie uczennice przygotowują deser. Na stoliku stoją talerze z deserem i produkty spożywcze.](https://spjudziki.oleckoedu.pl/wp-content/uploads/2021/12/d-1-600x600.jpg)
![Klasa szkolna. Przy stolikach siedzą uczniowie i jedzą deser.](https://spjudziki.oleckoedu.pl/wp-content/uploads/2021/12/d-2-600x600.jpg)
![Klasa szkolna. Przy stoliku siedzą uczniowie i jedzą deser.](https://spjudziki.oleckoedu.pl/wp-content/uploads/2021/12/d-3-600x467.jpg)
![Klasa szkolna. Przy stoliku siedzą uczniowie. Za nimi nauczycielka. Na stoliku na talerzach deser.](https://spjudziki.oleckoedu.pl/wp-content/uploads/2021/12/d-4-800x492.jpg)